Sağlık ocağı (aile hekimi) merkezlerinde hangi raporlar verilir? hangi raporlar verilmez?
Öncelikle önemli bir hususu hatırlatmak isteriz Sağlık ocağı ve diğer sağlık kuruluşlarından almak istediniz bütün sağlık raporu isteklerinde, önce “e- Devlet” web sitesi üzerinden “Kişisel Sağlık Bilgi Formu” doldurulması" gerekmektedir.
Aile hekimliklerinde verilen raporlar :
Ehliyet Raporu:
Araç kullanmak için gerekli tüm sağlık gereksinimlerini karşılayan vatandaşlara sürücü belgesi(ehliyet raporu) verilmektedir. Herhangi bir kusur tespit edilen veya kronik hastalığı olan bireyleri Aile hekimi uzman hekime yönlendirebilir ayrıca görme problemi olanlar gözlükle gelerek muayene olmak zorundadır.
İş İçin Sağlık Raporu:
Başvuru yapacak kişinin fiziki görünümünde ve fizik muayenesinde bir kusur bulunmayanlara Aile Hekimi rapor vermektedir. İş sağlığı raporu için fotoğraf gerekmiyor.
Askerlik Muayene Raporu:
Askerlik için başvurmadan önce bireyler e-Devlet sistemi üzerinden gerekli işlemleri yapıp sonra mutlaka kendi Aile Hekimine muayene olması gerekir aksi durumda misafir olarak gelenlere işlem yapılmaz.Askerlik için başvuracak kişi kan grubunu mutlaka bilmesi gerekir.
Spor Yapabilir Raporu:
Spor İl Müdürlüğünden sevk işlemi yapanlara işlem yapılabilmektedir.Kalp yetmezliği belirtileri veren kalp damar, kontrol edilemeyen şeker, yüksek tansiyon, aşırı obesite gibi hastalıkları olanlar dışında verilmektedir. Ancak spor yapabilir raporu sadece lisanslı spor yapan müsabakalara katılan kişilere verilmektedir. Yaşam boyu spor, okullardaki spor etkinlikleri, beden eğitimi dersleri ve oyunları için spor merkezleri için rapor gerekmiyor. Kişinin başvurusu küçüklerin de veli başvurusu yeterli oluyor.
Akıl Şuur (Temyiz Kudretine Haizdir) Raporu:
Tapu veya Noter dairesinden gönderilen şahıslar tek başına muayene edilmekte ve yapmak istediği işin farkında olduğu kanaatine varılırsa verilmektedir. İşlemde Bir adet fotoğraf gerekmektedir.
Yivsiz Av Tüfeği Ruhsatı Raporu:
Psikiyatriden sağlam raporu alanların Görme ve bedensel kusuru olmamak şartıyla rapor düzenlenmektedir.
İstirahat Raporu:
Gerçekten hasta işine veya okuluna devam edemeyecek derecede rahatsız olanlara verilmektedir. Öğrencilere sınav hazırlığı gibi sebeplerle sahte rapor istekleri kabul edilmemektedir.
Evlilik Raporu:
Evlenmek için başvuruda bulunanların eşi ile birlikte ve /veya sadece kayıtlı bulunan kişi başvuruda bulunabilir. Eşinin T.C. Kimlik numarası ve Telefon bumarası da bilinmelidir. Sabah 10:30 dan önce gelinmelidir ki; önce kan alınıp Laboratuvara gönderilir. Hekim bilgilendirmesini yapar sonuç 1-2 gün sonra çıkar. Engel bir durum yoksa iki adet fotoğrafla gelindiğinde rapor düzenlenir.
Sağlık ocaklarında verilmeyen raporlar :
Portör Muayenesi Raporu ve Ağır ve Tehlikeli İşlerde Çalışabilir Raporu , yeterli uzman personel ve tahlil , röntgen, USG gibi uygulamalar olmadığından ASM de bu raporlar verilememektedir.
Bilmek istediğiniz daha bir çok konuyu web sitemizde bulabilirsiniz.Makaleler sayfamızı ziyaret ediniz.
Devlet hastaneleri, bir devlete ait olan, devlet tarafından inşa edilmiş yada ettirilmiş, tüm masraf...
http://hastanerandevu.gov.tr adresinden randevu al bölüme girdiğinizde, Kimlik numa...
MHRS ile Hastane Randevu Nasıl Alınır? Hakkında Makale Alo 182 hattı üzerinden hastane randevu a...
Sağlık raporu , sağlık otoriteleri tarafından sizin sağlıklı olduğunuzu kanıtlayan aynı zamanda bell...