Bebek işitme testi nedir?Neden ve nasıl yapılır?
Bebek işitme testi , yeni bebek sahibi olmuş anne ve babaların çok merak ettikleri bir konu bu makalede yeni doğan bebek işitme testi hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Nedir neden yapılır?
İstatistiklere göre her 1000 sağlıklı yenidoğan bebeklerden 2-3 tanesinde işitme problemi görülmektedir.
Adındanda anlaşılacağı gibi bebek işitme testi yeni doğan bebeklerde işitme sorunun olup olmadığını önceden saptamak için yapılan bir sağlık testidir.
Nasıl yapılır?
Doğumdan sonra 48 saatini doldurmuş her bebeğe bu test yapılabilir.Test için bebeğinizi önceden hazırlamanıza gerek yoktur bebeğin doğal uykusunda olması yeterlidir.
Bebek doğal uykusunda iken dış kulak yoluna bir prob yerleştirilir ve iç kulağa özel bir ses gönderilir.Bu işlemden sonra bebeğin iç kulağındaki dış saç hücrelerinin sese vereceği tepki ve duyarlılık ölçülür.Merak etmeyin bu işlem bebeğe hiçbir zarar vermez ve canınıda acıtmaz.İşitme testi birkaç dakikada tamamlanır.
Test sonrası ve Sonuç
Bebek ilk testi geçemezse ki, merak etmeyin bu genelde sık karşılaşılan bir durumdur.Bunun nedeni ise genelde yenidoğanların orta kulağında sıvı bulunması ve kulak yolunun biraz dar olmasıdır.
İki hafta sonra aynı tarama testi tekrarlanır.Eğer yine geçemez ise yaklaşık 2-3 hafta sonra test yeniden yapılır bu testler genelde üç kez yapılır.
Eğer bebek üç testende geçemez ise ileri bir odyolojik(işitme) taraması olan ABR (Auditory Brainstem Response, İşitsel Beyinsapı Davranımı) testinden yeniden incelenir.
Bundan sonraki adımları lütfen doktorunuzdan öğreniniz..Merak ettiğiniz daha bir çok konuyu web sitemizde bulabilirsiniz.
CRP Testi Nedir? Neden Yapılır? Test Sonucu Ne Anlama Gelir? CRP : C reaktif protein kelimelerini...
Mikrobiyoloji nedir, hangi hastalıklara bakar, Mikrobiyoloji hakkında bilgi. Mikrobiyoloji : mik...
Simir Testi (Smear Testi) Simir testi, rahim ağzı (serviks) hastalıklarının özellikle kanser gibi...
Tahlillerde Kullanılan Terimler ve Anlamları Busayfadaki bilgiler size tahlil sonuçlarınızı değe...