Antidepresan ve Alkol

Antidepresan ve Alkol

Alkol ve antidepresan ilaç kullanımı ,alkol ile antidepresan almak , antidepresan ve alkol ilişkisi , birlikte kullanımı , zararları , yan etkileri.

Öncelikle şunu söylemek yerindedir.Alkol , sadece antidepresan ve diğer psikiyatri ilaçları ile değil hiçbir ilaçla beraber alınmaması hatta hiç kullanılmaması gereken bir maddedir.

 

Alkol , vücuda alınır alınmaz hiç vakit kaybetmeden kan’a ve hücrelere karışan ve hızlıca beyne ulaşan en sonunda ise karaciğere gidip karaciğer üzerinden vücuttan atılan sarhoş edici bir sıvıdır.

Aynı alkol gibi ilaçlarda karaciğer üzerinden vücuttan atılır.Alkolde ,tıbbi beşeri ilaçlarda vücutta zehirli toksin biriktiren maddelerdendir.

 

Karaciğerimiz çok önemli ve değerli bir organımızdır alkol ile birlikte alacağınız diğer ilaçlar karaciğerin omzuna fazladan koyacağınız bir yüktür bu değerli organı bu şekilde yormak karaciğerin vaktinden erken iş görmez hale gelmesine neden olacaktır.

 

Alkol ve Antidepresan İlişkisi

 

Antidepresan ve diğer psikiyatri ilaçları, tıpkı alkol gibi insanı rahatlatıcı beyni aşırı stresten uzak tutmaya yönelik bir takım kimyasal etken maddeler içerirler.Antidepresanlar alkolün etkisini iki kat hatta üç kat artırabilir bu durumda insanın çok çabuk sarhoş olmasına neden olur ve insanı sonu alkol komasına götürebilecek boyutlara varabilir.


Antidepresanlar dahil , diğer ilaçları üreten firmaların tümü ilaçların alkolle beraber kullanılmasını yasaklıyor , tavsiye etmiyor.

 

Alkolün beyin tahribatına yol açığı ve beyin hücrelerini öldürdüğü tüm doktorlar tarafından söyleniyor ve herkes tarafından da biliniyor.Andepresan ve diğer psikiyatri ilaçlarının beyne yönelik kimyasallar içerdiğini söylemiştik.Antidepresanlar ile birlikte birde alkol kullanırsanız beyninizi tıpkı karaciğeriniz gibi daha fazla öldürmüş ve vaktinden önce iflas ettirmiş olursunuz.

 

Bazı antidepresan ilaçları aşağıda verilmiştir.

 

Zestat , mirtazapin , remeron , redepra , mirtaron , paxil , selectra.

Son güncelleme : 09.01.2023 22:38:42Kategori : Genel Sağlık KonularıLisans: Creative Commons

Kategoriler

İlgili Konular

Renk körlüğü nedir?

Renk körlüğü nedir?

Renk Körlüğü : Belirli bir renkleri kısmen veya tamamen görememe ayırt edememe ve seçememe hastalıkl...

Sigara ve beyin?

Sigara ve beyin?

Sigara ve beyin damar hastalıkları, sigaranın beyne zararları. Sigara içilmesi ile beyin damar se...

Fizyoloji Nedir?

Fizyoloji Nedir?

Fizyoloji, biyolojinin canlı varlıkların fonksiyonlarını inceleyen bilim dalı. Fizyoloji bilimi k...

Horlama Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Horlama Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Horlama nedir, nasıl oluşur, horlama nasıl geçer? Horlama : Daha çok derin uykuda ağızdan giren hav...